КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Президент України

Верховна Рада України

Урядовий портал

Закарпатська обласна державна адміністрація

Посадовців ГУ Держпродспоживслужби Закарпаття вчили правильно реагувати на ускладнення санітарно-епідеміологічної ситуації в краї - Держпродспоживслужба Закарпатської області
Посадовців ГУ Держпродспоживслужби Закарпаття вчили правильно реагувати на ускладнення санітарно-епідеміологічної ситуації в краї
Посадовців ГУ Держпродспоживслужби Закарпаття вчили правильно реагувати на ускладнення санітарно-епідеміологічної ситуації в краї

У Головному  управлінні  Держпродспоживслужби в Закарпатській області розпочала свою роботу семінар-нарада з реагування на ускладнення санітарно-епідеміологічної ситуації в краї при виникненні масових інфекційних, неінфекційних захворювань та отруєнь.

Захід  триває два дні і проходить під головуванням начальника Головного управління Івана Гуледзи, за участі першого заступника начальника ГУ  Держпродспоживслужби Василя Якобчука, в.о. начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Василя Петричка, а також начальників міських, районних управлінь, районних відділів, заступників начальників районних відділів та начальників управлінь – начальників відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства;  головних і провідних спеціалістів районних, міських управлінь та районних відділів.

Посадовцям міських та районних управлінь та відділів Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області пояснили алгоритм дій у випадку групового захворювання на гострі кишкові інфекційні захворювання. Як наголосив очільник Головного управління, недотримання правил особистої гігієни, технології приготування страв, умов та термінів зберігання сировини та готових страв, вживання неякісних харчових продуктів, стають основними причинами виникнення гострих кишкових інфекцій. «Отож важливо запобігти випадкам захворювання, а для цього слід ретельно виконувати усі вимоги санітарного законодавства»,  – сказав Іван Гуледза.

Детальніше з цього питання виступила начальник відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Вікторія Дьордяй.

Як діяти при підозрі на харчові отруєння, розповів присутнім начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Юлій Шимон. Посадовець звернув їх увагу на терміни складання акту на позапланове інспектування, протоколу та припису, також роз’яснив дії у разі відмови від отримання акту, протоколу, припису. Також детально охарактеризував механізм здійснення позапланового інспектування при підозрі на харчові отруєння.

Водночас Юлій Шимон довів до відома учасників семінару, що у разі виявлених порушень, які загрожують життю та здоров’ю людей, головний державний (ветеринарний) інспектор області приймає рішення про тимчасове припинення виробництва терміном до 10 робочих днів і нагадав  про передбачену відповідальність за невиконання рішення чи припису, передбачених статтею 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».

Далі учасники зібрання заслухали виступ головного спеціаліста з питань запобігання проявам корупції Головного управління Держпродспоживслужби області Марину Єсенову і обговорили можливі корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення, їх наслідки, відповідальність, шляхи запобігання їх виникненню. А на завершення кожен з присутніх пройшов фінальне тестування знань.

 

Посадовців ГУ Держпродспоживслужби Закарпаття вчили правильно реагувати на ускладнення санітарно-епідеміологічної ситуації в краї
Посадовців ГУ Держпродспоживслужби Закарпаття вчили правильно реагувати на ускладнення санітарно-епідеміологічної ситуації в краї
01.08.2019
© 2012-2019 Держпродспоживслужба Закарпатської області
Розробка та підтримка Yarega WebStudio