КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Президент України

Верховна Рада України

Урядовий портал

Закарпатська обласна державна адміністрація

На нараді-навчанні визначали покроковий алгоритм дій щодо запобігання випадків харчових отруєнь - Держпродспоживслужба Закарпатської області
На нараді-навчанні визначали покроковий алгоритм дій щодо запобігання випадків харчових отруєнь
На нараді-навчанні визначали покроковий алгоритм дій щодо запобігання випадків харчових отруєнь

Представники міських та районних структурних підрозділів управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживлужби у Закарпатській області взяли участь у нараді-навчанні, що проходила під керівництвом очільника ГУ ДПСС Івана Гуледзи в селі Оноківці на Ужгородщині в приміщенні актового залу Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства.

На порядок денний виносились такі питання, як: особливість підготовки та видачі документів дозвільного характеру, основні аспекти роботи з інтегрованою автоматизованою системою (ІАС) та електронним документообігом; безпечність харчування в закладах дошкільної та середньої освіти з метою запобігання випадків харчових отруєнь; тактика при реєстрації випадків підозри групового інфекційного захворювання, харчового отруєння.

Відкриваючи захід, Іван Гуледза позитивно відгукнувся про роботу спеціалістів управління щодо ІАС, а також відзначив належну та ефективну організацію роботи з розслідування випадків групових харчових отруєнь, які мали місце у минулому році  в області. Водночас посадовець наголосив  на необхідності проведення широкої інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення та працівників закладів дошкільної і середньої освіти регіону з метою запобігання виникненню у цих закладах випадків харчових отруєнь.

Далі учасники зібрання заслухали доповіді з окреслених питань та ознайомилися з напрацюваннями колег за окремими напрямами своєї діяльності. Зокрема, йшлося про правила видачі санітарних паспортів, повний перелік документів, котрі  подаються через систему ЦНАП, та про оформлення документів за результатами позапланових заходів, проведених за заявами громадян відповідно до Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». Під час розгляду питання ефективності роботи з інтегрованою автоматизованою системою (ІАС) присутні мали змогу відшліфувати свої навики роботи в цій системі.

Окремо увага аудиторії була звернута на важливість забезпечення дієвого  державного санітарно-епідеміологічного нагляду за навчальними  та виховними закладами області, організацією безпечного харчування дітей, станом матеріально-технічної бази  харчоблоків. На розгляд присутніх був також представлений покроковий алгоритм дій при реєстрації випадків підозри групового інфекційного захворювання, харчового отруєння, та порядок надання  інформації про події і ситуації, що становлять загрозу життю та здоров’ю, санітарному та епідемічному благополуччю населення відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 року № 818 .

Взявши участь в обговоренні доповідей, головний спеціаліст з питань запобігання корупції Марина Есенова розповіла колегам про останні зміни в ЗУ «Про запобігання корупції», в тому числі і в заповненні електронних декларацій за 2019 рік, нагадала основні ризики, що виникають в процесі здійснення наглядової діяльності,  з метою запобігання та протидії проявам корупції. А про зміни у кадровій політиці управління повідомила заступник начальника відділу кадрового забезпечення ГУ ДПСС Аліна  Давиденко. Фахівець також наголосила на необхідності підвищення кваліфікації спеціалістів.

На нараді-навчанні визначали покроковий алгоритм дій щодо запобігання випадків харчових отруєнь
На нараді-навчанні визначали покроковий алгоритм дій щодо запобігання випадків харчових отруєнь
25.02.2020
© 2012-2020 Держпродспоживслужба Закарпатської області
Розробка та підтримка Yarega WebStudio