КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Президент України

Верховна Рада України

Урядовий портал

Закарпатська обласна державна адміністрація

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби роз’яснили власниці перепелиної ферми, як вберегти птицю від небезпечних інфекційних недуг - Держпродспоживслужба Закарпатської області
Фахівці ГУ Держпродспоживслужби роз’яснили власниці перепелиної ферми, як вберегти птицю від небезпечних інфекційних недуг
Фахівці ГУ Держпродспоживслужби роз’яснили власниці перепелиної ферми, як вберегти птицю від небезпечних інфекційних недуг

Представники управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, керівник Ужгородського міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області Ліліана Ігнацевич та заступник начальника Ужгородської міської державної лікарні ветеринарної медицини Василь Браїло під керівництвом начальника ГУ ДПСС Івана Гуледзи і за участі власниці птахогосподарств Ужгорода, яке спеціалізується на вирощуванні перепелів, провели нараду, головною  метою якої було ознайомлення власниці з вимогами Закону України «Про ветеринарну медицину» в частині діяльності з утримання, розведення перепелів та отримання від них яєць.

Посадовці ГУ ДПСС також поінформувати власницю та працівників господарства про епізоотичну ситуацію, яка склалася у сусідніх до Закарпаття державах (Польщі, Словаччині, Угорщині, Румунії) щодо високопатогенного грипу птиці. Розповіли і про випадок захворювання домашніх пернатих, котрий мав місце  в Україні у Вінницькій області, де було знищено 108 тисяч курей несучок).

У ході проведення цього заходу наголошувалося на необхідності дотримання санітарно-гігієнічних вимог, аби не допустити виникнення захворювання у цьому господарстві. Мовилося й про обов’язкове проведення вакцинації птиці проти хвороби Ньюкасла, серологічного контролю на 14-21 день після вакцинації та здійснення  лабораторного контролю сальмонельозу (складання програми).

На завершення інформаційно-роз’яснювального заходу приватний підприємець ознайомилася з вимогами отримання протоколу досліджень яєць на бактеріальні хвороби.

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби роз’яснили власниці перепелиної ферми, як вберегти птицю від небезпечних інфекційних недуг
25.02.2020
© 2012-2020 Держпродспоживслужба Закарпатської області
Розробка та підтримка Yarega WebStudio