КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Президент України

Верховна Рада України

Урядовий портал

Закарпатська обласна державна адміністрація

Освітянам Рахівщини роз’яснили основні вимоги щодо безпечності харчових продуктів - Держпродспоживслужба Закарпатської області
Освітянам Рахівщини роз’яснили основні вимоги щодо безпечності харчових продуктів
Освітянам Рахівщини роз’яснили основні вимоги щодо безпечності харчових продуктів

На Закарпатті завершується проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи щодо дотримання вимог законодавства з питань безпечності харчових продуктів, гігієни та санітарії у закладах освіти.

Черговий захід – спільний семінар-навчання, що проходив за участі представників відділу освіти, культури, молоді і спорту Богданської сільської ради, нещодавно провели  у рамках цієї кампанії фахівці Рахівського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

Присутні розглянули основні законодавчі вимоги про безпечність харчових продуктів, обговорили окремі показники їх якості, що базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю в критичних точках (НАССР) та нового Санітарного регламенту у закладах освіти.

Водночас представники райуправління ГУ ДПСС роз’яснили постачальникам харчових продуктів і фізичним особам-підприємцям, які надають послуги з організації харчування, а також  відповідальним за харчування у закладах загальної середньої освіти посадовим особам та директорам закладів дошкільної освіти, вимоги при розробленні та впровадженні системи НАССР у закладах освіти. Принагідно нагадали про відповідальність, передбачену  за невиконання цих вимог.

Дещо детальніше учасники зібрання обговорили Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, який набрав чинності з 1 січня 2021 року.

На сьогодні аналогічні семінари-навчання вже проведені у трьох  об'єднаних територіальних громадах Рахівщини – Великобичківській, Ясінянській та Рахівській.

15.04.2021
© 2012-2021 Держпродспоживслужба Закарпатської області
Розробка та підтримка Yarega WebStudio