КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Президент України

Верховна Рада України

Урядовий портал

Закарпатська обласна державна адміністрація

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області здійснюють моніторинг місць проживання та харчування внутрішньопереселених осіб - Держпродспоживслужба Закарпатської області
Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області здійснюють моніторинг місць проживання та харчування внутрішньопереселених осіб
Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області здійснюють моніторинг місць проживання та харчування  внутрішньопереселених осіб

За даними фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області, відповідно до даних отриманих від голів ОТГ, станом на 20.06.2022 в області розгорнуто 282 пункти тимчасового розміщення евакуйованого населення та 215 пунктів, де організовано харчування.

 

На сьогодні найбільше пунктів розміщення та харчування для переміщених осіб розгорнуто на територіях Міжгірського району (40 проживання та 20 харчування), Мукачівського району (30 проживання та 27 харчування), м. Ужгород (25 проживання та 10 харчування) та Ужгородського району (23 проживання та 21 харчування).

 

Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби станом на 20.06.2022 здійснено моніторинг всіх пунктів розміщення осіб. Перевірки проводилися на предмет дотримання мінімальних вимог щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення під час екстреного облаштування місць тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб у зв’язку зі збройною агресією російської федерації. Встановлено, що 81,6 % пунктів повністю відповідають цим вимогам. Під час проведення обстеження фахівці Головного управління Держпродспоживслужби акцентували увагу на дотриманні вимог розміщення, харчування, водопостачання, комплексу профілактичних та протиепідемічних заходів, а саме: забезпеченості взаємодії із закладами охорони здоров’я, які надають медичну допомогу; забезпеченості місцями для сну та відпочинку; здійснення лабораторного контролю питної води; забезпеченості місць для приготування їжі та зберігання продуктів; дотримання своєчасного вивозу твердих побутових відходів, забезпеченості рідким милом, антисептиками, паперовими рушниками, облаштування місць для обробки рук антисептиком.

 

Також, проведено моніторинг усіх діючих пунктів, де організовано харчування для евакуйованих осіб. З працівниками закладів проведено роз’яснювальну роботу, керівникам надані чіткі рекомендації щодо забезпечення санітарно-гігієнічного режиму на харчоблоках з метою уникнення спалахів харчових отруєнь та групових захворювань.

 

Закарпатською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби проводяться лабораторні дослідження якості питного водопостачання та харчових продуктів на даній категорії об’єктів. Станом на 20.06.2022 року досліджено 224 взірці питної води та 173 проби харчової продукції на відповідність до вимог санітарного законодавства, безпечності та якості харчових продуктів.

20.06.2022
© 2012-2022 Держпродспоживслужба Закарпатської області
Розробка та підтримка Yarega WebStudio