КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Президент України

Верховна Рада України

Урядовий портал

Закарпатська обласна державна адміністрація

Розповідаємо про вимоги до організації харчування в закладах оздоровлення та відпочинку для дітей - Держпродспоживслужба Закарпатської області
Розповідаємо про вимоги до організації харчування в закладах оздоровлення та відпочинку для дітей
Розповідаємо про вимоги до організації харчування в закладах оздоровлення та відпочинку для дітей

Держпродспоживслужба підготувала рекомендації щодо функціонування дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, зокрема, щодо дотримання санітарно-гігієнічного, протиепідемічного та дезінфекційного режимів, а також організації безпечного перебування дітей у закладах.

Сьогодні розповідаємо про вимоги до організації харчування, які є важливими для профілактики виникнення та розповсюдження спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь в дитячих організованих колективах:

▪ забороняється використовувати залишки їжі від попереднього прийому, а також приготовану напередодні їжу;

▪ забороняється виготовлення кислого молока і інших кисломолочних продуктів, млинців з м'ясом, макарон по-флотськи, кондитерських виробів з кремом, кремів, напоїв, морсів, квасів, холодців, заливних блюд (м'ясних та рибних), форшмаків з оселедців, виробів у фритюрі, паштетів, використання фляжного сиру з непастеризованого молока;

▪ категорично забороняється вживання грибів у їжу, використання фляжного молока без кип'ятіння, фляжного сиру, сметани і зеленого горошку без термічної обробки, кров'яних та ліверних ковбас, яєць і м'яса водоплавних птахів, консервованих продуктів домашнього виготовлення;

▪ сметана і сир, вироблені молокопереробним підприємством у дрібній фасовці, не потребують спеціальної термічної обробки.

 

При перевірці дотримання вимог до безпечності та якості харчових продуктів у закладах дитячого відпочинку фахівцями Держпродспоживслужби звертається увага на наявність необхідних реєстраційних та супровідних документів у операторів ринку, які постачають продукти харчування, організацію питного режиму та відповідність води питної вимогам санітарного законодавства.

 

Крім того, перевіряється дотримання температурного режиму зберігання продуктів, наявність в робочому стані холодильного та технологічного обладнання, стан поверхонь, що контактують з харчовими продуктами, відсутність медичних протипоказань щодо поводження з харчовими продуктами у персоналу, що підтверджується наявністю результатів періодичного профілактичного медичного огляду та виконання норм харчування і відповідності раціону, затвердженому Держпродспоживслужбою примірного меню.

 

Здоров’я дітей і якість їхнього відпочинку – це безумовний пріоритет для Держпродспоживслужби. Тому наші фахівці будуть створювати всі умови для того, щоб відпочинок дітей був не тільки приємним, але й безпечним.

21.06.2022
© 2012-2022 Держпродспоживслужба Закарпатської області
Розробка та підтримка Yarega WebStudio