КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Президент України

Верховна Рада України

Урядовий портал

Закарпатська обласна державна адміністрація

Експорт ячменю, кукурудзи та сої до КНР: роз’яснення щодо термінів подачі документів - Держпродспоживслужба Закарпатської області
Експорт ячменю, кукурудзи та сої до КНР: роз’яснення щодо термінів подачі документів
Експорт ячменю, кукурудзи та сої до КНР: роз’яснення щодо термінів подачі документів

Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області нагадує, що з метою забезпечення виконання вимог Протоколів фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю, кукурудзи та сої з України до КНР формуються Переліки осіб, що планують експорт ячменю, кукурудзи та сої до КНР та Переліки місць зберігання, з яких планується експорт ячменю, кукурудзи та сої до КНР (далі – Переліки).

Документи, які підтверджують проведення фітосанітарних процедур місць вирощування та місць зберігання ячменю, кукурудзи та сої з метою включення особи до Переліків надаються на електронну пошту info@dpss.gov.ua в терміни:

▪ до 10.08.2022 щодо формування Переліку осіб, що планують експорт ячменю до КНР та Переліку місць зберігання, з яких планується експорт ячменю до КНР;

▪ до 01.10.2022 щодо формування Переліку осіб, що планують експорт кукурудзи до КНР та Переліку місць зберігання, з яких планується експорт кукурудзи до КНР;

▪ до 01.11.2022 щодо формування Переліку осіб, що планують експорт сої до КНР та Переліку місць зберігання, з яких планується експорт сої до КНР.

Повідомляємо, що підставами для прийняття рішення про відмову у видачі фітосанітарного сертифіката або фітосанітарного сертифіката на реекспорт є невідповідність об’єктів регулювання вимогам фітосанітарних заходів країни-імпортера.

Також зазначаємо, що відповідно до ст. 3 Протоколу фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю з України до Китаю,  між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Генеральною адміністрацією нагляду за якістю, інспекції та карантину Китайської Народної Республіки експортні партії ячменю повинні формуватися лише з місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від Tilletia controversa.

 

02.08.2022
© 2012-2022 Держпродспоживслужба Закарпатської області
Розробка та підтримка Yarega WebStudio