КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Президент України

Верховна Рада України

Урядовий портал

Закарпатська обласна державна адміністрація

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області продовжують здійснювати моніторинг та проводять лабораторні дослідження якості питної води та харчових продуктів в пунктах тимчасового розміщення евакуйованих осіб - Держпродспоживслужба Закарпатської області
Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області продовжують здійснювати моніторинг та проводять лабораторні дослідження якості питної води та харчових продуктів в пунктах тимчасового розміщення евакуйованих осіб
Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області продовжують здійснювати моніторинг  та проводять  лабораторні дослідження якості питної  води та харчових продуктів в пунктах тимчасового розміщення евакуйованих осіб

За даними фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області, відповідно до даних отриманих від голів ОТГ, станом на 19.09.2022 в області залишається розгорнуто 168 пунктів тимчасового розміщення евакуйованого населення та 95 пунктів, де організовано харчування.

Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби станом на 19.09.2022 здійснюється моніторинг пунктів розміщення осіб, з яких 72,9% повністю відповідають мінімальним вимогам щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення під час екстреного облаштування місць тимчасового перебування осіб.

Також, проведено моніторинг усіх діючих пунктів, де організовано харчування для евакуйованих осіб, керівникам та організаторам надані чіткі рекомендації забезпечення санітарно-гігієнічного режиму на харчоблоках, для уникнення спалахів харчових отруєнь та групових  захворювань.

Закарпатською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби проводяться лабораторні дослідження якості питного водопостачання та харчових продуктів на даній категорії об’єктів. Станом на 19.09.2022 року досліджено 444 взірці питної води та 231 проба харчової продукції  на відповідність вимогам санітарного законодавства, безпечності та якості харчових продуктів.

Протягом попереднього  тижня відібрано 4 проби питної води для дослідження за мікробіологічними показниками та 4 проби питної води за санітарно-хімічними показниками; досліджено 4 проби готових страв за мікробіологічними показниками. При виявленні відхилень від норм по кожному окремому випадку керівникам закладів чи іншим відповідальним особам надаються приписи, органам місцевої влади надаються пропозиції щодо приведення якості води до вимог ДСанПіНу, а також щодо неможливості використання такої води без кип’ятіння.

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області продовжують здійснювати моніторинг  та проводять  лабораторні дослідження якості питної  води та харчових продуктів в пунктах тимчасового розміщення евакуйованих осіб
19.09.2022
© 2012-2022 Держпродспоживслужба Закарпатської області
Розробка та підтримка Yarega WebStudio