КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Президент України

Верховна Рада України

Урядовий портал

Закарпатська обласна державна адміністрація

Новини - Держпродспоживслужба Закарпатської області
Новини
До уваги суб’єктів господарювання  у сфері житлово-комунальних послуг

Враховуючи законодавчі зміни у сфері житлово-комунальних послуг, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України на офіційному сайті опублікувало відповідні роз’яснення. Так, з 1 травня 2019 року в повному обсязі набрав чинності Закон України від 09.11.2017 № 2189-VIII «Про житлово-комунальні послуги» (далі — Закон). 

20.12.2019
Під час відеоконференції обговорили питання профілактики ботулізму

Фахівці Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби у Закарпатській області разом з представниками Держпродспоживслужби, Інтервенційної епідеміологічної служби та Центру Громадського здоров’я МОЗ України взяли участь у відеоконфереції, на якій йшлося про епідемічну ситуацію щодо захворюваності на ботулізм типів Е та В.

17.12.2019
Всеукраїнській тиждень права в ГУ Держпродспоживслужби: консультували та надавали роз’яснення

Підходить до завершення Всеукраїнській тиждень права. Проводиться він щороку в тиждень, який включає 10 грудня – Міжнародний день прав людини, заснований 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН. 

13.12.2019
Питання ефективного захисту плодово-ягідних культур обговорили на семінарі в Мукачеві

У  Мукачеві відбувся навчальний семінар, який проводила  компанія ТОВ «Самміт-Агро Юкрейн», на тему: «Ефективний захист плодово-ягідних культур у 2020 році. Біопродукти як інструмент підвищення урожайності».

09.12.2019
Як запобігти харчовим отруєнням при проведенні урочистих подій у побуті

Харчові отруєння – захворювання, які виникають після споживання їжі, забрудненої мікроорганізмами або їхніми токсинами. Найчастіше спалахи харчових отруєнь виникають при проведенні масових заходів, унаслідок недотримання правил особистої гігієни, порушень технології приготування страв та правил їх зберігання.

04.12.2019
На семінарах вивчали основні аспекти безпечного харчування в освітніх установах Закарпаття

В області тривають семінари-навчання, які проводять з освітянами посадовці ГУ Держпродспоживслужби Закарпаття на виконання регіонального плану заходів щодо організації харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти краю.Зокрема, низка таких семінарів на тему: «Ефективні процедури НАССР – практичні аспекти» проходила нещодавно на Ужгородщині, Мукачівщині та Виноградівщині.

26.11.2019
Посівам сільськогосподарських культур та багаторічним насадженням загрожують мишоподібні гризуни

Метеорологічні умови цьогорічної осені на Закарпатті сприяють зростанню чисельності мишоподібних гризунів у посівах та насадженнях сільськогосподарських рослин. Результати обстежень, проведені спеціалістами управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби краю, свідчать, що досить високою є чисельність колоній мишоподібних гризунів у місцях їх резервацій: на неорних землях, берегах каналів, узбіччях полів, а також у  посівах багаторічних трав, садах, ягідниках.

25.11.2019
На Хустщині проходили семінари-навчання з організації безпечного харчування у школах

Семінари-навчання з питань організації безпечного харчування в загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах, розробки і впровадження системи аналізу ризиків,  небезпечних чинників і контролю критичних точок (НАССР) проходили цими днями у Хусті і в Хустському районі.  Модераторами проведення заходів виступили фахівці Хустського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

25.11.2019
На відеоконференції обговорили важливі аспекти тристоронньої співпраці

Фахівці Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби у Закарпатській області взяли участь у відеоконференції щодо розслідування випадку спалаху сальмонельозу, який мав місце нещодавно у Чернівецькій області.

22.11.2019
В Ужгороді освітянам роз’яснили алгоритм дій з впровадження контролю за якістю і безпечністю харчових продуктів у школах

У рамках реалізації розпорядження Голови Закарпатської ОДА про регіональний план заходів щодо організації харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти області на базі Ужгородської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням іноземних мов відбувся семінар-навчання для керівників шкільних та дошкільних установ обласного центру.

21.11.2019
© 2012-2020 Держпродспоживслужба Закарпатської області
Розробка та підтримка Yarega WebStudio