Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та
захисту споживачів
Держпродспоживслужба утворена відповідно до постанови КМУ від 10 вересня 2014 року №442 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади".
Постановою КМУ від 02 вересня 2015 року №667 затверджено Положення про Держпродспоживслужбу. Територіальні органи Держпродспоживслужби утворені постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року №1092.
З метою забезпечення фінансування Держпродспоживслужби прийнято розпорядження КМУ від 27 січня 2016 року №76-р. Затверджено структуру апарату Держпродспоживслужби та погоджено її з Міністром аграрної політики та продовольства України. Штатний розпис та кошторис апарату Держпродспоживслужби затверджено за погодженням з Мінфіном.
Відповідно до розпорядження Кабінету міністрів України від 6 квітня 2016 року №260-р "Питання Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів" Держпродспоживслужба офіційно розпочала роботу і приступила до виконання функцій.
ПОЛОЖЕННЯ ПРО ГУ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ЗАКАРПАТСЬКІЙ ОБЛАСТІ 2020.pdf